المقادير: 3 أكواب فول سوداني. كوب ونصف سكر. 1/3 كوب ماء. 1/4 ملعقة كبيرة ماء ورد. ملعقة كبيرة عصير ليمون.
الطريقة: 1- سخني الفول في طاسة لغاية ما يتحمص.
2- أحضري حلة وحطي فيها السكر والماء وحطيها على النار، وبعد كده ضيفي عليها ماء الورد وعصير الليمون، وسيبيهم لغاية ما الخليط يبقى سميك شوية ولونه يغمق شوية يبقى قريب من لون الكراميل أو أغمق، وبعد كده نقلبه تقليبة بسيطة ونشيله من على النار.
3- بعد ما تشيليه من على النار أحضري الفول السوداني واخلطيه مع الشربات وقلبيهم كويس مع بعض.
5- اضغطي على القوالب بإيدك كذا مرة، بس خلي بالك إنك تكوني لابسة جوانتي حراري؛ لأن الفولية بتكون لسة سخنة، وسيبي القوالب لحد ما الفولية تبرد، وبعد كده قدميها، وبالهنا والشفا.
وبنفس الطريقة دي تقدري تعملي الحمصية والفستقية والسمسمية، بس كل اللي عليكِ إنك تبدلي الفول السوداني بالحمص أو بالفستق أو بالسمسم.
الملبن بالمكسرات
المقادير 2 كوب نشا. 2 كوب ماء. 2 كوب سكر. مستكة. معلقة صغيرة ماء ورد. نصف كيلو عين جمل أو فستق أو أي مكسرات تحبيها. نصف ملعقه فانليا.
الطريقة 1- احضري حلة وحطي فيها كوبايتين سكر والمية وارفعيها على النار.
2- ذوبي النشا في شوية مية، وسيبيها لغاية ما السكر والميه يوصلوا لدرجة الغليان، وبعد كده حطي عليهم النشا الدايبة في المية مع التقليب المستمر والسريع لمدة ربع ساعة.
3- بعد كده حطي كوبايتين السكر الباقيين عليهم، وافضلي قلبي جامد لغاية ما تلاقي شكلهم بقى عامل زي الكراميل بس فاتح شوية، وبعدين ضيفي عليهم المستكة والفانيليا وماء الورد.
4- أحضري حبل والضمي فيه المكسرات اللي عندك، واغمسيه في الخليط وطلعيه كذا مرة لحد ما الملبن يغطي المكسرات.
5- أحضري صينية مدهونة زيت وحطي فيها حبل الملبن وغطي الصينية، وسيبيها في الثلاجة لمدة يوم لحد ما الملبن يبقى متماسك مع بعضه.. وبالهنا والشفا.
بسيمة وشكلمة الـمولد.. عمايل إيدك
والنهارده هنكمل مع بعض باقي الوصفات.. وهنبدأ بــــــــ طريقة عمل البسيمة
المقادير 1/2 كيلو جوز هند مبشور 1/2 كيلو سكر 1/2 كيلو لبن ملعقة صغيرة بيكنج بودر كوب دقيق 1/4 كيلو سمن أو زبدة
الطريقة 1- حطي السمن أو الزبدة على النار لغاية ما تسيح وبعد كده شيليها من على النار.
2- ضيفي على الزبدة السايحة اللبن والسكر وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده حطيهم على النار تاني لغاية ما السكر يذوب.
3- بعد ما السكر يذوب، شيليهم من على النار وسيبيهم لغاية ما يبردوا.
4- اخلطي الدقيق مع البيكينج باودر جيداً، وبعد ما خليط اللبن يبرد ضيفي عليه خليط الدقيق والبيكينج باودر، وكمان ضيفي جوز الهند وقلبيهم كويس مع بعض لغاية ما الخليط يتماسك مع بعضه.
5- هاتي صينية وادهنيها بالسمن، وبعدين صبي الخليط فيها وافرديه كويس في كل الصينية.
6- قطّعي الخليط بالسكين إلى مثلثات، وحطيها في الفرن لغاية ما الوجه يحمر وتحسي إنها استوت، وبعد كده تقدم وبالهنا والشفا.